VANLIGA FRÅGOR - Vedic Art Online
327
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-327,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

VANLIGA FRÅGOR

Här får du svaren på dina frågor om både Vedic Art-kurserna och de andra onlinekurserna som jag erbjuder. Om du har frågor som du inte hittar svaren till här så kontakta mig gärna på ania@vedicart-online.com.

Vad är Vedic Art?

Vedic Art är en målningsmetod där du blir guidad steg för steg till att måla bortom ett begränsat intellektuellt tänkande. Du bjuds in till att uppleva ditt kreativa flöde och gå bortom pressen av teknisk perfektion och att producera. Du erbjuds verktyg till att utforska din potential bortom ”rätt/fel” och öppna upp ditt personliga kreativa uttryck. De 17 principerna i Vedic Art tydliggör aspekter inom både konsten och livet.

Vad kan jag förvänta mig av onlinekursen i Vedic Art?

Genom Vedic Artkursen får du:

 • En ökad tro på kraften i din inneboende kreativitet
 • Ett mer lekfullt och öppet förhållande till måleriet
 • Minst fem färdiga tavlor
 • Tekniker som tar dig in i ett kreativt sinnestillstånd
 • Kunskap och verktyg som går att överföra till andra kreativa uttryck och till livet generellt.
 • En ökad medvetenhet om den kreativa processen och dess olika faser.
 • Ett starkare personligt uttryck inom målning.
Behöver jag någon tidigare erfarenhet?

Det krävs ingen tidigare erfarenhet av att måla för att gå Vedic Art kursen.

Hur ser strukturen för en session ut?

Strukturen ser ut så här:

Sessionen ges via en videokonferensplattform som heter Zoom där vi ser och hör varandra. Under varje möte går vi igenom en specifik princip och har avsatt tid då vi målar tillsammans, var och en hos sig. När vi alla har haft tillfälle att arbeta med den specifika principen, samlas vi igen och jag delar en mer djupgående reflektion om principen som ger en ökad förståelse för den, nu när du fått en direkt upplevelse av principen och dess aspekter i ditt eget målande. Vi öppnar upp för frågor och reflektioner från gruppen och jag är tillgänglig för att svara och dela från min egen erfarenhet.

Det är förstås ett plus om du vill fortsätta att måla efter att vi avslutat vår session och mellan våra möten. Jag rekommenderar det varmt för att du ska kunna fördjupa din kunskap om Vedic Art-principerna.

Hur anmäler jag mig till en kurs?

Du kan anmäla dig till en kurs genom att mejla mig genom att klicka på anmälan-knappen vid den relevanta kursen. Du skriver i mejlet vilken kurs du vill anmäla dig till. Om du registrerar dig från Sverige kan du göra en inbetalning till bankgironummer: 5057-1322 eller via Swish till nummer 0736532250. Så fort jag har fått din inbetalning så skickar jag dig ett bekräftelsemail. Närmare kursstarten så skickar jag dig ett nytt mail med alla tekniska och praktiska detaljer som du behöver inför kursens start.

Vad händer om jag behöver avboka mitt deltagande i en kurs som jag har anmält mig till?

Om du ändrar dig och vill avsluta en kurs som du har bokat och betalat för kan du göra det fram till 7 dagar före kursens start, du får då dina pengar tillbaka minus en administrationsavgift på 200 kr. Om du önskar att avboka din plats efter det behöver du visa ett doktorsintyg för att få dina pengar tillbaka. När kursen har startat går det inte att få några pengar tillbaka.

VÄNLIGEN NOTERA: kursen startar enbart med 3 eller flera deltagare. Om kursen inte blir av meddelas du via email och du får alla dina pengar tillbaka.

Vad behöver jag skaffa för material inför kursen?

MATERIAL som behövs för Vedic Art onlinekursen är (längre ner finns listan för teknikkursen):

 • Ritkol, tunna pinnar.
 • En eller flera av följande: Kritor, färgpennor, oljepasteller eller torrpasteller.
 • Färg, helst på tub av typen akryl, gauche, vattenfärger etc. Jag kan rekommendera akrylfärg då den är vattenlöslig och den torkar fort.
 • Penslar och svampar (helst en naturlig svamp) och en handduk (en kökshandduk är bra) och/eller pappershanddukar.
 • Ett minimum av 60 blanka A4 papper (vanliga billiga skrivarpapper är bra)
 • A3 eller större papper av en tjockare/tyngre sort för att måla på. Minst 20 ark (ungefär 200 gsm eller mer)
 • Några plastbebyttor för vatten och några papptallrikar eller plastbrickor (liknande de som finns i mataffärer, behållare för grönsaker och frukt) att använda som pallet.
 • Oömma kläder.
 • Plast att täcka golv och andra ytor med för att skydda mot färg.
 • Block och penna för anteckningar

Teknikkursens lista på material:

 • Ritkol, tunna pinnar ca 2-3 mm breda
 • Färger: akrylfärg på tub. Se till att minst ha följande färger svart, vitt, röd, blå, gul. Skaffa även några färger som inspirera dej!
 • Penslar och svamp (helst naturlig svamp) och ett tyghandduk (en kökshandduk eller en bit av ett gammalt lakan är bra) och/eller pappershanddukar
 • Ett block med papper i minimum storlek A3. Det bör vara ritpapper eller tjockare, minimum 120 gram. (OBS: EJ SKISSPAPPER som är 80 gram)
 • Burk eller skål för vatten
 • Palett eller paletter att blanda färg på (går bra med gamla tallrikar eller plastbyttor)
 • Oömma kläder
 • Plast för att skydda ytor från färg och vatten
 • Maskeringstejp
 • Anteckningsblock och penna
 • Spånskiva eller kartong, lite större än A3, som du kan klistra upp pappret på
Kommer jag att lära mig målartekniker på Vedic Art-kursen?

Vedic Art-metoden är INTE en teknisk kurs. Fokus ligger på att stödja dig att hitta din kreativa kraft, din unika röst och ditt kreativa uttryck. Du får impulsen till att upptäcka lekfullheten och utforskandet som leder dig till DET du vill uttrycka. Du upptäcker HUR du uttrycker det genom att fortsätta öva och måla, eller genom att gå tekniska kurser som ger dig praktiska färdigheter.

För att vara helt tydlig: på Vedic Art-kurserna lär du dig inte hur du målar tekniskt. MEN, jag erbjuder även kurser i målartekniker. Se sidan med kursinformation.

Vad behöver jag för tekniks utrustning för att ta del av kurserna?

För att delta i kursen behöver du:

 • En dator (stationär eller laptop) med en mikrofon och kamera (inbyggd eller extern). Läsplatta eller smarttelefon fungerar också.
 • Starkt och stabilt internet
 • Du behöver programmet Zoom nedladdat till din dator (detta är gratis), och det kan du göra via denna länk.
Kan jag få hjälp om jag inte har den tekniska erfarenheten?

Ja, jag är tillgänglig att träffa dig innan kursen startar, antingen vid ett tillfälle som vi kommer överens om, eller 30 minuter innan den första sessionen. Vi kan då gå igenom de tekniska aspekterna som du behöver känna till för att delta i kursen.

Vad händer om jag inte kan delta vid ett kurstillfälle?

När du anmäler dig till kursen så innebär det också att du tar ansvar för att prioritera att delta vid alla kurstillfällena. Om du inte kan delta så är det ditt ansvar att meddela mig.

FÖR VEDIC ART-KURSEN
Meddela mig i förväg så jag vet att du inte kommer och så att gruppen inte behöver vänta på dig. För att få den missade principen så bokar vi ett 20 minuter möte på Skype där du får höra principen och ta anteckningar. Sedan göra du principen på egen hand innan nästa träff med gruppen. Priset för detta extramöte är 250 kr per möte, en kostnad som tillkommer utöver den ursprungliga kursavgiften.
Vedic Art principerna får inte spelas in och sparas på något vis, de får bara förmedlas verbalt, därav denna lösning.

FÖR TEKNIKKURSEN
Meddela mig i förväg så jag vet att du inte kommer och så att gruppen inte behöver vänta på dig. Sessionen blir sedan inspelad så du får en ljudfil skickad till din mailadress via Wetransfer, en online service som skickar stora filer. Du får då en länk till att ladda ned filen. Du kan sen lyssna på sessionen och göra övningarna på egen hand före nästa möte med gruppen.

Måste jag visa mina tavlor för gruppen?

Nej, ingen behöver visa sina tavlor under kursen. Men det är ett fantastiskt verktyg att se och dela med gruppen de tavlor vi har skapat. Vi lär oss så mycket från varandra och inspirerar varandra. Vi sitter alla i samma båt under den här kursen och vi är alla medvetna om att det mesta som visas upp är oavslutade verk. Att visa dem ändå, även om du inte är bekväm med det, är ett fantastiskt sätt att lära och växa, att bygga upp ditt självförtroende och din tilltro till din kreativitet och integritet. Jag skulle rekommendera att du visar dina verk för gruppen så mycket du har möjlighet till, det bidrar mycket till alla, inklusive dig själv!