Vad andra säger - Vedic Art Online
199
page-template-default,page,page-id-199,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Vad andra säger

Här kan du läsa delningar från deltagare som har gått Vedic Art-kurser med Ania Witwitzka online. Läs vidare och låt dig inspireras!

Jag upplevde att jag öppnade upp, kunde utforska, slutade söka efter svar, jag slutade vara självkritisk och analytisk. Jag upptäckte också hur jag har tillgång till konsten/kreativiteten utan en kognitiv process – hur jag får tillgång till det jag vill uttrycka.

Julia, England

Jag kan definitivt rekommendera kursen till alla som vill måla! Ania har en passion för målande och för att lära ut vilket är uppenbart i hennes sätt att vägleda och inspirera oss deltagare. Hon är totalt närvarande, uppmuntrande och generös.

Att göra kursen online bjuder in till en flexibilitet och nya möjligheter och jag lärde mig mycket om min kreativa process. Det är inte alltid enkelt att komma igång men det viktigaste är ändå att dyka upp. Jag har sett värdet i att inte ha något mål att nå och hur mycket man får ut av att fortsätta oavsett vad det än är jag upplever. Det här öppnar upp min kreativitet så mycket!

Sonia, Sverige/Holland

Jag är så glad över att ha deltagit i Anias Vedic Art-kurs. Jag visste inte alls vad som väntade men Ania är väldigt bra på att skapa en trygg, avslappnad och skön miljö där det blir naturligt att vara fullt närvarande och ta in det som lärs ut i kursen. Det var underbart att ta del av hennes passion för måleri, och hon har gåvan att kunna överföra den till oss utan ansträngning, samt att stärka och engagera oss att utforska och ha kul. Jag upplevde henne som uppmuntrande, tillgänglig och hon är en dedikerad lärare, hon uppskattade vårt deltagande och att arbeta tillsammans med oss. Jag såg alltid fram emot att dela den här tiden med de andra kursdeltagarna och att även göra övningarna som föreslogs på egen hand.

Jag upptäckte att jag kan måla vackra saker utan ansträngning tack vare Anias stöd som öppnade dörren till lekfull kreativitet där ingenting förväntas av mig och allt är möjligt. Jag har haft så roligt och har varit förvånad över vad jag kan åstadkomma med rätt vägledning och gott om utrymme för att experimentera.

Ania kunskap om konst genom hennes eget utövande är en väldigt stödjande del av kursen och det är fascinerande att be henne att berätta om sina egna erfarenheter.

Gaelle, Skottland

Jag är glad att ha deltagit i en Vedic Art-kurs online som organiserades av Ania. Att ta del av den var ett av de bästa besluten jag har gjort. Ania är en fantastisk lärare som delar med sig av sin erfarenhet på ett klokt, mjukt och helt perfekt sätt. Hon är väldigt förstående och en fantastisk lyssnare som ger de perfekta råden vid rätt tillfälle.

Hennes intuition och medvetenhet om den kreativa processen tillåter mig att växa enormt mycket. Mötesrytmen är också väldigt bra, den ger mig tid att öva och lära mig från mitt eget utövande och mognadsprocess. Och allt det sker i mitt eget privata space. Jag har deltagit i några Vedic Art-kurser tidigare och alla var väldigt viktiga steg på min väg och nu med Anias vägledning så gör jag fantastiska framsteg… hon öppnar dörren så att du kan möta din egna individuella skapande process, så även om kursen är i en grupp så känns det som att delta i en kurs som bara är en till en.

Vedic Art är en vacker erfarenhet… jag såg en del av mig som jag inte hade tillgång till tidigare. Den öppnade upp en skapandekraft i mig men även en bättre förståelse för livets process. Jag kan njuta av att måla nu, jag upptäcker lager i mig själv genom att måla vilket är ett fantastiskt äventyr och jag agerar dessutom annorlunda i livet…

Karolina, England/Polen

För mig är Anias vägledning i min målarprocess av stor betydelse. Jag kommer från en plats där jag hade ”målat in mig i ett hörn” av rätt och fel så pass mycket att jag hade tappat all lust och vilja att ens ta i en pensel. Ania lyckades hjälpa mig att se att motståndet bara handlar om tankar som kommer upp och att jag kan låta dem bara vara och i stället följa det som spontant vill komma fram. Anias sätt att lära ut är öppet och tillåtande. Hon lyssnar noga och ger ärlig och hjälpsam återkoppling. Den här återkopplingen har tagit mig en bit till på vägen till att våga lita på mig själv att bli bekant med mig själv, med det som är mitt sanna uttryck. Ania har förmåga att skapa trygghet i gruppen och det gör att det känns lätt att dela med sig av både mot- och framgångar. Ania ger alltid mer än vad jag förväntat mig. Jag får verkligen lusten att måla tillbaka genom våra kurstillfällen.

Catrin, Sverige

Ania är en generös person som inspirerar och sprider värme och kärlek som kurslärare. Hon lyssnar och ger stöd till att vara där man är och att våga ta steg vidare. Tack vare Anias stöd och uppmuntran har jag lyft mitt måleri till en ny nivå där måleriet kommer att få mera plats och utrymme.

Ann-Mari, Sverige

Prestationsspöket spricker och försvinner spårlöst när Ania leder gruppen på ett enkelt sätt och skapar ett tillåtande fält för alla att vara i samtidigt som hon delar med sig av sin stora kunskap om Vedic Art och dess grunder. Hon leder kursen på ett varmt, lugnt och tillåtande sätt och med en personlig stil. Med humor delar hon med sig av sin erfarenhet och ger tips från sitt eget konstnärskap.

Yvonne, Sverige

Jag är uppväxt i en familj med en målande mamma och själv var målandet mitt uttryckssätt från det jag kunde gå. Idag arbetar jag som arkitekt och där är skapandet och ritandet en viktig del men det är även ett yrke där funktion är det primära och där den konstnärliga friheten begränsas. Nyligen bestämde jag mig därför för att ta upp det konstnärliga målandet och tänkte att det bara skulle vara att köra igång. Det fanns dock en tröskel och något hade tappats bort på vägen. Hittade inte riktigt glädjen jag tidigare haft. Kursen Vedic Art med Ania löste upp knuten. På nått sätt som kändes så naturligt enkelt och genialt fick kursen mig att hitta tillbaka till lekfullheten och viljan att experimentera. Jag har liksom återupptäckt vad som är målandets grundstenar och det har gett mig nya verktyg att leka med. Jag tycker det här är en kurs som alla som har det minsta intresse av att måla bör gå för Vedic Art kursen gör helt klart att det blir roligare att måla.

Alexander, Sverige

Kursen var väldigt givande, utmanande, rolig och ett perfekt sätt att träffa och lära känna nya människor i en trygg miljö. Anias ledarskap var väldigt varm, vänlig och uppmuntrande.

Claire, England

Under hösten gick jag en fortsättningskurs på nätet för Ania. Eftersom jag ser mig själv som en sommarmålare så tänkte jag att detta kan vara ett sätt för mig att hålla igång måleriet hemma även resten av året.

När man ska ta in en ny vana/rutin i sitt liv möts man oundvikligen av olika motstånd. Där är Anias erfarenhet av att själv ha varit där obetalbar. Hon är varm, ödmjukt lyssnande och skarp i sin analys av de problem som hon hör dyker upp. Hon vet vilka motstånd vi brottas med. Det generösa sättet hon delar med sig av sin kunskap, både i måleriets tekniker och förhållningssättet till det, hjälper mig att låta måleriet ta en större del av mitt liv.

Det jag fått ut av kursen hittills, förutom Anias poetiska uttryckssätt och varma engagemang, är att jag sätter upp tid i kalendern för måleri och att jag skapar plats och möjligheter i mitt hem för att ha målningar på gång.Kontinuitet är viktigt även om motståndet finns där – ibland mer, ibland mindre, ibland inte alls. När motståndet infinner sig finns Ania och gruppen att luta sig emot.

Sanna, Sverige

Ania är en underbar kommunikatör. Hon är så medveten, insiktsfull och inspirerande. Jag har fått en mer avslappnad och lekfull relation till att uttrycka mig på duk och papper.

Sidsel, Norge

Det här var en helt ny upplevelse för mig, väldigt helande och djupt reflekterande. Ania har en öppen och inbjudande ledarskapsstil.

Jade, England

Jag tyckte om att experimentera genom att använda olika färger och tillåta mig själv att utforska.

Vic, England

Väldigt lätt att följa… Jag gjorde saker jag aldrig har provat förut… uppiggande, spännande, roligt – jag kände mig väldigt kreativ! Ania har en perfekt ledarskapsstil och delar med sig av idéer och vägleder utan att bli kontrollerande.

Angela, England